Kapaklarla Hafıza Oyunu Nasıl Yapılır
Sosyal medyada paylaş

Bugün sizlerle evde çocuğunuz için kolay hafıza oyunu yapabileceğiniz bir kendin yap çalışması paylaşıyoruz. Bildiğiniz gibi hafıza oyununda ikisi aynı olan şekil, renk ya da rakamlar bir zemin üzerine dağınık olarak yerleştirilir. Daha sonra bunlar tek tek açılarak aynı olanlar bulunmaya çalışılır. Bu sayede şekillerin yeri akılda tutulmaya çalışılır. Siz de çocuğunuza hafıza oyunu oynatmak istiyorsanız dışarıdan almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bu konuda işinizi kolaylaştırmak için yazımızda, plastik kapaklarla hafıza oyunu nasıl yapılır? sorusunun cevabını paylaşıyoruz.

Kapaklarla Hafıza Oyunu Nasıl Yapılır?

Evde hafıza oyunu yapmak için kullanılabilecek en ideal malzeme plastik kapaklardır. Kağıt ve kartona oranla daha dayanıklı olan bu malzeme ile yapacağınız oyunu çocuğunuz uzun süre güvenli bir şekilde kullanabilir. Ayrıca bu şekilde pet şişe kapaklarını atmak yerine değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Bu konuda tek yapmanız gereken aynı renk ve boyutta olan yeterli sayıda kapak temin etmek ve size bahsedeceğimiz adımları uygulamak. Evde birlikte yaptığınız hafıza oyunu ile oynamak çocuğunuzun çok hoşuna gidecektir.

Gerekli Malzemeler

  • 10 tane aynı renkte plastik kapak
  • Kağıt
  • Kalem
  • Makas
  • Yapıştırıcı

Bunların dışında zemin olarak kullanmak için renkli fon kartonu ya da örnek uygulamadaki gibi desenli eva kullanabilirsiniz.

Kapaklarla Hafıza Oyunu Yapımı

Sizlerle paylaştığımız örnek çalışmada hafıza oyunu için 1’den 5’e kadar olan rakamlar kullanılmış. Siz isterseniz 1’den 10’a kadar rakam yapabilirsiniz. Bunun için 20 tane kapağa ihtiyaç vardır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra hafıza oyunu yapımına geçebiliriz.

  • İlk olarak kapakların içine yazacağınız rakamları hazırlamakla işe başlayabilirsiniz. Bunun için beyaz bir kağıda plastik kapağın içine sığacak boyutta bir daire çizin.
  • Bu şekilde 10 tane daire hazırlayın ve makas ile kesin.
Kapaklarla Hafıza Oyunu Yapımı Resimli Anlatım
Kapaklarla Hafıza Oyunu Yapımı Resimli Anlatım
  • Kağıttan dairelerin içine 1’den 5’e kadar rakamları yazın. Bunların eş olması için her rakamdan ikişer tane hazırlamalısınız.
  • Bu aşamayı yaptıktan sonra oyunu oynamak için karton ya da eva ile uygun boyutta bir zemin yapın.

Tüm bu aşamalardan sonra hafıza oyunu yapımı tamamlanmış oluyor. İsterseniz kapakların içine rakam yerine renk ya da küçük resimler de yapabilirsiniz. Burada önemli olan her rakam ya da şekilden iki tane olmasıdır. Evde bu kolay kendin yap çalışmasını denemek isteyenler için aşağıda plastik kapaklarla hafıza oyunu yapımı videolu anlatım paylaşıyoruz. Kolay gelsin. Plastik kapaklarla çocuklar için başka bir oyun yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız, kapaklarla renk eşleştirme oyunu yapımı yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial