Pet Şişeden Oyuncak Masa Sandalye Yapımı

Pet Şişeden Masa Sandalye Yapımı
Sosyal medyada paylaş

Pet şişeden oyuncak masa sandalye yapımı küçük çocuğu olanların dikkatini çekebilecek bir kendin yap çalışmasıdır. Kız çocukları evcilik oyunu oynarken bu masa sandalye takımı onların çok işine yarayabilir. Daha önceden de sizlerle buna benzer bazı örnek çalışmalar paylaşmıştık. Mutfağınızda atılmayı bekleyen pet şişeler varsa hemen uygulamayı yapmak için kolları sıvayabilirsiniz. Aynı uygulamayı yapmak için biten deterjan kutularını da kullanmanız mümkün. Siz de evde pet şişeden oyuncak masa ve sandalye yapmak isterseniz aşağıda gerekli malzemelerin listesini bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • 5 tane pet şişe
  • Makas
  • İstediğiniz renkte kumaş parçaları
  • İğne
  • İplik
  • Elyaf ( dikeceğiniz küçük yastıkların içini doldurmak için )

Pet Şişeden Nasıl Masa ve Sandalye Yapılır?

Pet şişeden oyuncak yapmak biraz dikkat gerektirmektedir. Plastik şişeyi düzgün bir şekilde kestiğinizde uygulamanın gerisini yapmak oldukça kolay. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan uygulamanın aşamalarını anlatmaya geçelim.

  • İlk olarak pet şişelerin üst taraflarını makas ile kesmeniz gerekiyor. Masa ve sandalye yapmak için alt kısımları kullanılacak.
  • Bu şişelerden 1 tanesini düz olarak kesin. Diğer 4 tanesinin ise yan ve arka taraflarını makas ile keserek sandalye şekline getirin.
  • Buradan sonrasında sandalyeler için küçük yastıklar dikmeniz gerekiyor. Eğer dikiş dikmeyi bilmiyorsanız pet şişelerin iç tarafına elyaf doldurduktan sonra bunların üzerine kumaş geçirerek de farklı bir düzenleme yapabilirsiniz.
  • İsterseniz kumaş ile kaplama yapmak yerine boya da kullanabilirsiniz. Bu konudaki tercihi size bırakıyoruz.

Bu geri dönüşüm uygulaması sayesinde çocuğunuzun oynayabileceği güzel bir oyuncak yapabilirsiniz. İsterseniz bu minyatür masa ve sandalyeleri biblo olarak da kullanmanız mümkün. Uygulama için renkli pet şişelerden kullanarak daha farklı tasarımlar da oluşturabilirsiniz. Elinizde artık kumaşlar varsa bunları da masa sandalye yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz. Plastik şişe ile masa sandalye yapmak isterseniz aşağıdaki görseller uygulamanın yapımı hakkına daha iyi fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.

Plastik Şişeden Oyuncak Koltuk Nasıl Yapılır
Plastik Şişeden Oyuncak Koltuk Nasıl Yapılır
Pet Şişeden Masa Sandalye Yapımı
Pet Şişeden Masa Sandalye Yapımı

Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden paylaştığımız pet şişeden oyuncak koltuk yapımı konusuna da göz atabilirsiniz.

https://www.eglenbizle.com/pet-siseden-oyuncak-koltuk-yapimi/

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial