Kuşlu Pano Yapımı
Sosyal medyada paylaş

Kuşlu pano yapımı isteyen herkesin evde keyif alarak uygulayabileceği çok kolay bir el işi çalışmasıdır. Kuş figürü son yıllarda dekorasyonda sıkça kullanılmaktadır. Kuş ile yapılan çok güzel panolar da vardır. Biz de bugün sizler için kuşlu bir pano yaptık. Elinizdeki bazı artık malzemeleri değerlendirmeniz için de ilham verici bir çalışma oldu. Sizin de elinizde boş çikolata kutusu varsa bunu pano olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde kısa süre içerisinde hiç zorlanmadan çok güzel bir pano yaparak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Çocuklar kuşları sevdikleri için böyle bir panoyu odalarında görmek onların çok hoşuna gidebilir. Siz de evde kuşlu pano yapmak isterseniz bunun için gerekli malzemelerin listesini ve uygulamanın detaylarını aşağıda paylaşıyoruz.

Gerekli Malzemeler

  • Çikolata kutusu
  • Beyaz kağıt ( 2 tane )
  • Siyah el işi kağıdı
  • Kurşun kalem
  • Kuş şablonu
  • Makas
  • Yapıştırıcı

Kuşlu Pano Nasıl Yapılır?

Biz kuşlu pano yapmak için hazırda bulunan boş bir çikolata kutusunu kullandık. Bu kutunun şekli panoya benzediği için biz sadece içini kapladık ve sonrasında da aşağıdaki adımları uyguladık. Sizin elinizde böyle bir kutu olmayabilir. O zaman yaptığınız kuşları kartona yapıştırıp kenarına da el işi kağıdı ile desenler yaparak buna pano görünümü verebilirsiniz.

  • İlk olarak kutunun içine yapışkan ile beyaz bir kağıt yapıştırın.
  • Bu şekilde panonun zeminini hazırladıktan sonra el işi kağıdına kuş şablonu yardımı ile kuşları çizin ve bunları makas ile dikkatli bir şekilde kesin.
  • Kesmiş olduğunuz kuşları panoya istediğiniz şekilde yapıştırarak uygulamayı tamamlayın.

Tüm bu aşamalardan sonra kuşlu pano kullanıma hazırdır. İsterseniz panonun zeminini ve kuşları farlı renklerde de yapabilirsiniz. Siyah beyaz renklerle daha belirgin bir sonuç elde edildiği için biz bu renkleri kullandık. Daha şık bir tasarım oluşturmak isterseniz panonun içine istediğiniz renklerde çiçek, yaprak ve ağaç dalı figürleri de yapmanız mümkün. Siz de çocuk odası ya da salonda kullanmak için böyle güzel bir çalışma yapmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, kuşlu pano yapımı resimli anlatım bu konuda size ilham verebilir.

Kuşlu Pano Yapımı Malzemeler
Kuşlu Pano Yapımı Malzemeler
Kuşlu Pano Yapımı Resimli Anlatım
Kuşlu Pano Yapımı Resimli Anlatım
Kuşlu Pano Yapımı Resimli Anlatım-1
Kuşlu Pano Yapımı Resimli Anlatım-1
Kuşlu Pano Yapımı
Kuşlu Pano Yapımı

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial