Deterjan Kabından Çocuk Odasına Dekoratif Süs Yapımı

Deterjan Kabından Çocuk Odasına Dekoratif Süs Yapımı
Sosyal medyada paylaş

Deterjan kabından çocuk odasına dekoratif süs yapımı evde çocuğunuzla birlikte uygulayabileceğiniz oldukça keyifli bir geri dönüşüm projesidir. Günümüzde mutfak ve banyoda kullandığımız deterjanların kaplarından çok güzel oyuncak ve dekoratif ürünler yapılmaktadır. Bunların üzeri boyanarak, kumaş ya da kağıtlar yapıştırılarak farklı çalışmalar yapılmaktadır. Bugün sizlere önereceğimiz çok kolay projeyi uygulayarak çocuk odasında kullanmak için harika bir dekor ürünü yapabilirsiniz. Çocuğunuzun odasının dekorunu daha sevimli bir hale getirmek isterseniz uygulamayı yapmak için gerekli olan malzemeleri ve yapım aşamasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

  • Deterjan kabı
  • Falçata
  • El işi kağıdı
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Dekoratif süse askı yapmak için kurdele

Bu proje için her türlü deterjan kabını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elinizde deterjan kabı yoksa aynı uygulamayı pet şişelerle de yapmanız mümkün.

Deterjan Kabı ile Nasıl Dekoratif Süs Yapılır?

Deterjan kabından dekoratif süs yapmak için ilk olarak plastik kabın üzerindeki yapışkanlı etiketi çıkarmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra aşağıdaki adımları uygulamaya geçebilirsiniz.

  • Deterjan kabının alt tarafını falçata yardımı ile dikkatli bir şekilde kesin. Bunu yaparken kabın arka tarafını biraz yüksek bırakmanız gerekiyor.
  • Kesme işleminin ardından yapmak istediğiniz figüre uygun olarak kağıt ya da kumaştan şekiller kesin ve bunları kabın üzerine yapıştırın.
  • İsterseniz bu uygulamada oyuncak göz de kullanabilirsiniz. Bunun yerine el beceriniz varsa tığ ile göz de örebilirsiniz.
  • Tüm bu aşamalardan sonra kabın arka tarafında yüksek bıraktığınız yere sivri bir cisim yardımı ile delik açın. Bu delikten geçireceğiniz kurdele yardımı ile dekoratif süsü istediğiniz yere asabilirsiniz.

İsterseniz yaptığınız dekoratif ürünü asmak yerine çocuğunuzun çalışma masasında kalemlik olarak da kullanmanız mümkün. Evde böyle bir çalışma yapmak küçük çocukların çok hoşuna gidebileceği için bu proje okul öncesi çocuklar için de oldukça uygundur. Çocuğunuzun odasında kullanmak için onun hoşuna gidecek bir duvar süsü ya da kalemlik yapmak isterseniz bu projeyi denemenizi tavsiye ediyoruz. Uygulamayı yapmak isteyenlerin işini kolaylaştırmak için aşağıda çocuk odasına dekoratif süs yapmak konusunda ilham verecek örnek bir görsel paylaşıyoruz.

Deterjan Kabından Çocuk Odasına Dekoratif Süs Yapımı
Deterjan Kabından Çocuk Odasına Dekoratif Süs Yapımı

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial