Tespih Başlığı Modelleri

Tespih Başlığı Modelleri
Sosyal medyada paylaş

Tespih başlığı modelleri zarif ve şık tasarımları ile en önemli çeyizlik parçalardan birisidir. Eskiden metal veya plastikten yapılan ve imame olarak da bilinen tespih başlıkları günümüzde marifetli bayanlar tarafından iğne oyası ile de yapılabilmektedir. Erkeklerin aksesuar olarak kullandığı tespihlerin yanı sıra namaz tespihleri de bulunmaktadır. Namaz tespihi çeyiz bohçasında bulunan bir parça olması nedeni ile genç kızların çoğunun çeyizine gerekli bir parçadır. Günümüzde her genç kızın çeyizinde bulunan seccadelerle takım tespih başlıkları da yapılabilmektedir.

Çeyizlik Tespih Başlığı Modelleri

Çeyizlik tespih başlığı modelleri farklı şekillerde yapılsa da çoğunluğunda iğne oyası kullanılmaktadır. İğne oyası ince ve zarif bir tasarım olduğundan tespih başlığı yapımına da son derece uygundur. Tespih başlıklarının çoğunda bulunan lale ve gül gibi çiçek desenleri iğne oyası olarak yapılıp tespih başlığı olarak kullanılmaktadır. Tespihlerin boncuklarına uyumlu renklerde yapılan iğne oyası tespih başlığı modelleri her genç kızın çeyizinde bulunmasını isteyeceği kadar şık tasarımları ile dikkat çekmektedir. İğne oyası bilenler kolay bir şekilde tespih başlığı yapabilirler. İğne oyasını yeni öğrenenlerin zorlanmadan yapabilecekleri kolay tespih başlığı örneklerinin yanı sıra bu konudaki el becerisine güvenenlerin hoşuna gidecek boncuklarla süslenmiş modeller de mevcuttur.

Çeyizlik olarak tespih başlığı yapmak isteyen bayanlar boncukları da alarak kendi özel tasarımlarını yapabilirler. Tespihi yaptıktan sonra ona uygun bir renk ve modelde iğne oyası örerek çok güzel çeyizlik tespihler yapabilirler. İğne oyası tespih başlıklarının yapımında çiçek örneklerinin yanı sıra küçük yaprak motifleri de kullanılarak daha şık tasarımlar oluşturmak mümkün. Bu başlıklar ince ve zarif bir kurdele yardımı ile metal başlıktan geçirilebilir. Tespihin tasarımına uygun olarak iğne oyasından yapılan motiflerin aralarına küçük metal aksesuarlar da ilave edilebilir. Bu konudaki tercih size bağlı. Çeyizlik ya da kendi kullanmak için iğne oyasından tespih başlığı yapmak isteyenlere fikir vermesi için aşağıda çeyizlik tespih başlığı örnekleri paylaşıyoruz.

 

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial