Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Lahana Kaç Dakikada Haşlanır
Sosyal medyada paylaş

Lahana kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de bu sebzeyi vitaminini kaybetmeden ve çiğ kalmadan gerektiği şekilde haşlayabilirsiniz. Beyaz lahana kışın sevilen sebzelerinden birisi olup salata ve yemek yapımında kullanılmaktadır. Salata yapımında bu sebzeyi çiğ olarak kullanabilirsiniz fakat sarma ya da sulu yemeğini yapacağınız zaman haşlamanız gerekmektedir. Haşlama süresine dikkat etmezseniz lahana yaprakları gereğinden yumuşak ya da sert olarak yemeğinizin lezzetini bozabilir. Böyle bir sorun yaşamamanız için bu yazımızda paylaşacağımız bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Lahananın haşlanma süresi uygulanan yönteme göre farklılık gösterebilir. Lahanayı kolay bir şekilde haşlamak isterseniz bir bıçak yardımı ile bunun kök kısmını keserek yapraklarını ayırabilirsiniz. Tek tek ayırdığınız lahana yapraklarını kaynar suya batırıp çıkararak hiç zorlanmadan haşlayabilirsiniz. Bu yöntemi uyguladığınız zaman yaprakları kaynar suda 1 dakika bekletmek yeterli olacaktır.

Lahana yapraklarını tek tek ayırmadan haşlamak isterseniz ortasındaki sert kısmı bıçak ile kesin. Sonrasında geniş bir tencerede su kaynatın. Tenceredeki su kaynadıktan sonra lahanayı kesilen kısmı aşağı gelecek şekilde tencereye koyun. Bu yöntemi uyguladığınızda lahana yapraklarının yumuşaması ortalama 8-10 dakika olacaktır.

Sarma Yapmak için Lahana Kaç Dakikada Haşlanır?

Sarma yapmak için ilk olarak lahananın ortasındaki beyaz kısmı bıçak ile kesin. Sonrasında yaprakları tek tek ayırın ve bunları çeşmenin altında güzelce yıkayarak suyunu süzmesi için süzgece alın. Lahana yapraklarının suyunu süzdükten sonra bunların ortasındaki sert kısımları bıçak ile kesin. Bu sert kısımlar haşlarken yumuşamayacağı için sarma yaparken sizi zorlayabilir. Bu nedenle bu kısımları kesmeyi ihmal etmemelisiniz.

Bu şekilde lahana yapraklarını haşlanmak için hazırladıktan sonra bir tencerede su kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra yaprakları tek tek bu suya alın. Yapraklar çok kalın değil ise 1 dakika haşlanmaları için yeterli olacaktır. Lahana yapraklarının haşlandığını yeşil kısımlarının renginin değişmesinden de anlayabilirsiniz. Haşlanan lahana yapraklarını bir kevgir yardımı ile sudan çıkarın ve soğuması için biraz bekleyin.

Lahana yapraklarını haşlamak için anlattığımız yöntemi uygularsanız bunlar haşlanırken ve sararken yırtılmayacaklardır. Bu yazımızda sizlerle lahana kaç dakika haşlanmalı? sorusunun cevabı olabilecek pratik bilgiler paylaştık. Siz de evde lezzetli bir lahana sarması yapmak isterseniz bu bilgilerden faydalanabilirsiniz. Evde kolay lahana turşusu yapmak isterseniz daha önce paylaştığımız lahana turşusu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial