2018 Bayan Örgü Yelek Modelleri

2018 Bayan Örgü Yelek Modelleri
Sosyal medyada paylaş

2018 bayan örgü yelek modelleri şıklıkları ile dikkat çeken tasarımlardan oluşuyor. Kışın soğuklarda evde, iş yerinde ya da dışarı çıkarken montun altına süveter ve yelek gibi kıyafetler giyilir. Yelek daha rahat hareket imkanı sağladığı için bayanlar evin içinde ve dışarıda yelek giymeyi tercih ederler. Örgü yelekler çoğunlukla şiş ile örülse de tığ işi yelek modelleri de bulunmaktadır. Elde örülen yelekler daha sıcak tuttuğu ve kullanışlı oldukları için son dönemlerde örgü yelek modelleri oldukça popülerdir. Yelek örmek kolay olduğu için şiş ile örmeyi bilen herkes rahatlıkla yelek örebilir. Bu yazımızda sezonun en şık yelek modellerinden örnekleri sizlerle paylaşıyoruz.

Bayan Örgü Yelek Modelleri

Bayan örgü yelek modellerinde düz örgü yapılabileceği gibi kişinin el becerisine göre farklı örnekler de kullanılabilir. Kişinin isteğine göre kalın ya da orta kalınlıkta yün ipler kullanılabilir. Bunun yanı sıra fantazi ip ve dantel ipi ile yapılan yelek modelleri de bulunmaktadır. Yelek modelleri cepli ya da kemerli bir tasarıma da sahip olabilir. Şık yelekler örmek için aralara boncuk gibi süs aksesuarları da koyulabilir. İsteyenler yapacakları yeleklere örgü çiçek motifleri de dikebilirler.

Evde kolay yelek modelleri yapmak isteyenler klasik tasarımları tercih edebilirler. Yelek yapımına 5 ya da 6 sıra kadar lastik örülerek başlanır. Sonrasında seçilen örneğin yapımına geçilir. Yeleğin arkası kol ayrımına kadar normal olarak örülür. Kol ayrımına gelince sıra başından şişe isteğe göre 5 ya da 6 ilmek atılır. Bu ilmekler kol lastiği olacağı için yeleğin arka tarafı bitene kadar lastik olarak örülmeye devam edilir. Yeleğin ön tarafları yapılırken her iki taraf da ayrı ayrı örülür. Arka tarafın ilmek sayısı ikiye bölünerek sağ ve sol taraf örülür. Örneğin yeleğin arka tarafı 140 ilmek ise, sağ taraf 70 ve sol taraf da 70 ilmek olarak yapılır. Yeleğin ön tarafı örülürken lastikten hemen sonra düğme için ilik açılmaya başlanır. Kullanılacak düğme sayısına göre belirli sıra aralıklarında ilmekler açılır. Yeleğin ön tarafları örülürken arka tarafa göre ölçüm yapılmalıdır. Arkadaki kol ayrımının hizasına gelince önlerden de ilmek çıkarılmalıdır. Yelek yaparken bunların ön tarafına düğme ve ilik yapılacak olan yerlerde de lastik örgü uygulanır. Yelek modelleri yapılırken lastiklerin daha sıkı ve güzel olması için 1 düz, 1 ters şeklinde örülür.

Bazı yelek modelleri kısa bazıları ise uzundur. Son yıllarda kapşonlu yelek modelleri de çok popülerdir. İlk kez yelek örecek olanlar eğer düğme için ilik açmakta zorlanırlarsa lastiklere ilik açmadan düz bir şekilde örebilirler. Sonrasında örgü kemer ya da iğneli aksesuarları yeleğin önünü kapatmak için kullanabilirler. Yelek yaparken düğme iliği nasıl açılır? diye merak ediyorsanız hemen bu konuya da değinelim. Yelekte kullanacağınız düğmenin büyüklüğüne göre örgünün lastik kısmından 2, 3 ya da daha fazla sayıda ilmek kesin. Bir sonraki sırada kestiğiniz ilmeklerin olduğu yerlere tekrar aynı sayıda ilmek arttırın. Bu şekilde ilik adı verilen ve düğmenin geçmesine imkan sağlayan delikler açılacaktır.

Yelek öreceğiniz zaman kullanacağınız ip ve şişin kalınlığının birbirine uymasına dikkat etmelisiniz. Kalın ip ve şişler kullanarak kısa sürede yelek örmeniz mümkün. Bu şekilde yapılan yelek biraz kaba durabilir. Daha zarif bir tasarım yapmak için orta kalınlıkta yün ip kullanabilirsiniz. Yelek yapımında istediğiniz renkte ip kullanabilirsiniz. Kendi kişisel zevkinize göre tek renk ip kullanabilir ya da birkaç farklı renkte ip de kullanabilirsiniz. İsteyenler ebruli ip kullanarak çok güzel yelekler örebililer. Kendinize ya da sevdiklerinize yelek örmek istiyorsanız galerimizde paylaştığımız bayan örgü yelek modelleri bu konuda işinize yarayabilir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial